For gæster i Herslev

Herslev ligger midt i nationalpark Skjoldungernes Land, og udenfjords gæster skal læse søkortet grundigt på vejen sydover til til Herslev Strand Sejlklub – såvel kronprinsens som kronprinsessens broer passeres, og turen fra , Kronprins Frederiks bro til Selsø Hage, syd for Eskildsø kan forekomme lang og snørklet ved første besøg – det er nu ikke så galt, da renderne er tydeligt afmærkede..

Herslev Havn er medlem af Frihavnsordningen (FH), og har 95 bådepladser, mellem pæle ved 4 broer. Max. længe er 10 m, og max. bredde er 3,2 m. Vanddybden er 1,8 m i begge bassiner. Inderst i det østlige bassin kan dybden være mindre, men bunden er blød, og det er normalt let at komme fri. Der er EL (blå 16A CEE-stik) og vand på broerne.

Gæster kan lægge sig på pladser med grønt skilt, samt på den inderste plads i hver side af det vestlige bassin. Se venligst på skiltet hvornår båden, der er hjemmehørende på pladsen, kan ventes hjem. Pladser med rødt skilt kan benyttes indtil den hjemmehørende båd kommer hjem. Vær venlig ikke at forlade din båd under mastekranen i længere tid – det kunne jo være, den skulle bruges. Der er også mulighed for at lægge sig med siden til yderst på mole 2.

Her findes alle muligheder for at slappe af og nyde den pragtfulde natur, som omgiver havnen. Gå en lang tur langs fjorden eller benyt havnens cykler til en tur ind i landet. Bagefter kan man svale sig med en dukkert fra stranden med den udlagte badebro, hvor over det blå flag vejrer. I forbindelse med stranden findes en stor græsplæne med håndboldmål, volley-bane og bålplads (bolde og brænde skal medbringes).

Når dagen går på hæld kan der nydes en storslået solnedgang over fjorden og det sydlige Hornsherred – eventuelt mens man nyder maden tilberedt på grillen, der er opstillet i en overdækket pavilion. Herslev er et virkeligt roligt sted, hvor der kan kobles af fra hverdagens stress og jag.

Havneleje betales i henhold til gældende takstblad. Havnen er medlem af frihavnsordningen. Gæster, der er medlem af Frihavnsordningen (FH), skal have påklæbet årsmærkat et let synligt sted på båden.

I klubhuset er der toilet, bad og Sejlerkøkken, som almindeligvis er åbent for adgang for gæstesejlere. Klubhuset er derimod aflåst, men HSS’erne hilser på havnens gæster, og låser gerne op for vore gæster. Husk at aflåse huset når du forlader det.