Sydfjordsstævne

Årets mest hektiske weekend i sejlklubben – næsten alle deltager, eller hjælper med at give vore udenbys deltagere en god oplevelse.

Sydfjordsstævnet afholdes altid sidste weekend i august.

Uanset om der sejles kapsejlads, cruising-regatta eller single-hand, sejles flere sejladser … det giver mulighed for at forbedre moralen ombord, hvis man skulle komme til at dumme sig lidt ved en enkelt sejlads. Ifølge planen får kapsejlerne tre-fire sejladser, mens cruising-sejlerne og single-hand sejlerne får to overkommelige distancesejladser.

Kapsejlads med to eller tre sejladser på op-ned bane på Yderbredningen, efterfulgt af en kort distancebane tilbage til Herslev. Hvis fire sejladser gennemføres som planlagt, fratrækkes det dårligste resultat på op-ned bane. 
Første start på Yderbredingen er planlagt til klokken 11:00.

CrusingRegatta (ræs for sjov) for dem, der ikke orker op-ned baner, kapsejladsregler, eller ikke har gyldigt målebrev (DS certifikat). Der sejles to distancesejladser á 9,2 sømil (6,6 sømil i let vind): Én sejlads fra Herslev til Egehoved i Yderbredningen, og én sejlads tilbage fra Egehoved til Herslev.
Der sejles efter almindelige søvejsregler, og startes efter TurLys respittider, så bådene teoretisk bør komme samlet i mål, så ventetiden mellem de to distancesejladser bliver kortest mulig. 
Første båd starter ved Herslev klokken 10:30. 

SingleHand sejles på samme baner som ved cruisingregattaen, med start efter TurLys respittider, og efter almindelige søvejsregler. Bådene bør i teorien komme samlet i mål – men sådan går det jo aldrig – men vi plejer at få en spændende dyst, når vi nærmer os mållinjen i samlet flok.
Første båd starter ved Herslev klokken 10:30.

Alle deltagerne modtager moderate præmier. Hvis der i alt er mindst 30 tilmeldte, trækker vinderne af de tre kategorier lod om en ekstrapræmie til en deltager i hver kategori (Kapsejlads, CruisingRegatta og SingleHand).

Tilmelding sker her. Deltagergebyret er kun 150 kr. – ved tilmelding senest ti dage inden stævnet (onsdag den 18. august) tilbagebetales en tredjedel af deltagergebyret, ved registrering om morgenen, eller ved præmieoverrækkelsen om eftermiddagen, så tidligt tilmeldte deltagere slipper med en hundredelap, for en hel dags gode sejladser.

Man får noget for pengene i Herslev – udover det lave deltagergebyr, er overnatning i egen båd, i telt eller campingvogn ganske gratis under stævnet – så der bør være råd til at deltage i Sejlerfesten lørdag aften, i ualmindeligt i godt selskab!

Søndag sejler juniorerne, og der holdes præmieoverrækkelse med pral for Sjælland Rundt På Indersiden. Læs mere om Sydfjordsstævne for juniorer.

Se også FaceBook-gruppen HSS Sydfjordsstævne.