Sydfjordsstævne

Årets mest hektiske weekend i sejlklubben – næsten alle deltager, eller hjælper med at give vore udenbys deltagere en god oplevelse.

Sydfjordsstævnet afholdes altid sidste weekend i august.

Uanset om der sejles kapsejlads, cruising-regatta eller single-hand, sejles flere sejladser … det giver mulighed for at forbedre moralen ombord, hvis man skulle komme til at dumme sig lidt ved en enkelt sejlads. Ifølge planen får kapsejlerne tre-fire sejladser, mens cruising-sejlerne og single-hand sejlerne får to overkommelige distancesejladser.

Kapsejlads med to eller tre sejladser på op-ned bane på Yderbredningen, efterfulgt af en kort distancebane tilbage til Herslev. Hvis fire sejladser gennemføres som planlagt, fratrækkes det dårligste resultat på op-ned bane. 
Første start på Yderbredingen er planlagt til klokken 11:00.

CrusingRegatta (ræs for sjov) for dem, der ikke orker op-ned baner, kapsejladsregler, eller ikke har gyldigt målebrev (DS certifikat). Der sejles to distancesejladser á 9,2 sømil (6,6 sømil i let vind): Én sejlads fra Herslev til Egehoved i Yderbredningen, og én sejlads tilbage fra Egehoved til Herslev.
Der sejles efter almindelige søvejsregler, og startes efter TurLys respittider, så bådene teoretisk bør komme samlet i mål, så ventetiden mellem de to distancesejladser bliver kortest mulig. 
Første båd starter ved Herslev klokken 10:30. 

SingleHand sejles på samme baner som ved cruisingregattaen, med start efter TurLys respittider, og efter almindelige søvejsregler. Bådene bør i teorien komme samlet i mål – men sådan går det jo aldrig – men vi plejer at få en spændende dyst, når vi nærmer os mållinjen i samlet flok.
Første båd starter ved Herslev klokken 10:30.

Alle deltagerne modtager moderate præmier. Hvis der i alt er mindst 30 tilmeldte, trækker vinderne af de tre kategorier lod om en ekstrapræmie til en deltager i hver kategori (Kapsejlads, CruisingRegatta og SingleHand).

Tilmelding sker her. Deltagergebyret er kun kr. 150,-. Man får noget for pengene i Herslev – udover det lave deltagergebyr, er overnatning i egen båd, i telt eller campingvogn ganske gratis under stævnet – så der bør være råd til at deltage i Sejlerfesten lørdag aften, i ualmindeligt i godt selskab!

Søndag sejler juniorerne, og der holdes præmieoverrækkelse med pral for Sjælland Rundt På Indersiden. Læs mere om Sydfjordsstævne for juniorer.

Se også FaceBook-gruppen HSS Sydfjordsstævne.

Resultater fra Sydfjordsstævne 2021.